Servicecenter >

Ampler App en Instellingen

Firmware-update

Elke Ampler heeft een motorcontroller – het zogenaamde brein van je fiets dat alle functies voor je fiets regelt en elk ander deel van het elektronische systeem aanstuurt. De motorcontroller draait op zogenaamde firmware, een stukje software die de hardware in de motorcontroller aanstuurt.

Net als software op je computer moet de firmware van de motorcontroller zo nu en dan worden bijgewerkt.

Het bijwerken van de firmware is heel makkelijk en doe je via de Ampler-app. Als de app een melding geeft dat er een nieuwe firmware beschikbaar is, dan ga je in de app naar de voertuiginstellingen en werk je de firmware bij. Voordat je de firmware bijwerkt, moet je verifiëren dat je batterijniveau van je smartphone minstens 25% bedraagt. Om de firmware-update uit te voeren, houd je je smartphone in de buurt van de fiets.

De update gebeurt in twee stappen via Bluetooth. De twee stappen zijn bijna identiek en moeten na elkaar worden uitgevoerd. Dit betekent dat na het voltooien van de eerste update er nog een tweede update volgt, het is heel belangrijk dat beide updates worden doorgevoerd. Het bijwerken van de updates duurt ongeveer een minuut.

Als je problemen met het bijwerken van de firmware ondervindt, volg dan onderstaande instructies voor de probleemoplossing.

Oplossing 1:
1) Schakel Bluetooth UIT. Op een iPhone doe je dit bij “Instellingen / Bluetooth”.
2) Schakel Bluetooth weer IN
3) Wacht 10 seconden om verbinding te maken

Als je nog geen verbinding kunt maken, start dan Oplossing 2. Als er wel een verbinding tot stand is gebracht, controleer dan of er nog een firmware-update beschikbaar is en voer deze uit.

Oplossing 2:
1) Sluit de Ampler-app. Op een iPhone dubbelklik je op de thuisknop, navigeer je naar de Ampler-app en veeg je omhoog om de app helemaal te sluiten. In Android tik je op de knop om al je geopende apps te zien. Navigeer naar de Ampler-app en tik op het kruisje.
2) Ga naar de Bluetooth-instellingen. Op een iPhone vind je dit bij “Instellingen / Bluetooth”. Op een Android-smartphone vind je dit bij “Instellingen / Verbindingen”
3) Zoek de Bluetooth-naam van de Ampler e-bike op een iPhone onder “Mijn Apparaten” en tik op de knop “i”. Druk op “Vergeet dit apparaat”. Op een Android-smartphone ga ja naar “Instellingen / Verbindingen / Bluetooth” en tik je op het tandwiel naast de naam van de Ampler e-bike. Kies voor “Koppeling opheffen”
4) Zet Bluetooth UIT en vervolgens weer AAN in het instellingenmenu
5) Open de Ampler-app
6) Koppel je fiets met je smartphone. Op een iPhone doe je dit door bij “Instellingen / Bluetooth” onder “Mijn Apparaten” op de naam van de Ampler e-bike te tikken. In Android ga je naar “Instellingen / Verbindingen / Bluetooth” en tik je op de naam van de Ampler e-bike onder “Beschikbare Apparaten”
7) Controleer of de update beschikbaar is en voltooi de update

Als er in de toekomst nieuwe firmwareversies beschikbaar komen, ontvang je een melding in de app.

Waar kan ik de app downloaden?

Download de iOS app vanuit de App Store.

Download de Android app (versie 4.3 en hoger) vanuit de Play Store.

Hoe werkt de app?

Om de rijervaring compleet op jouw wensen aan te passen, download je de Ampler Bikes app voor Android en iOS vanuit de Play Store of App Store.

Zodra je de app hebt geïnstalleerd, zet je Bluetooth aan, koppel je je smartphone en je fiets met elkaar en log je in.

Je kunt de app nu gebruiken om:

• Je ritten live te navigeren en te volgen
  • Je ritgeschiedenis in te zien
  • De motorinstellingen aan te passen
  • De app als dashboard te gebruiken
Wat zijn de Assist Modes?

Je e-bike heeft twee Motor Assist Modes, deze kun je volledig aanpassen via de Ampler Bikes app.

De fiets heeft twee standaardinstellingen:

• Normal (1) – 25 km/u, 250 W, 100%
  • Boost (2) – 25 km/u, 250 W, 150%

Je kunt tussen deze modi schakelen via de knop op de fiets of middels de app. Druk op de aan/uitknop op de fiets en hou deze iets langer ingedrukt dan normaal (tenminste 3 seconden). De knop licht oranje op. Haal je vinger van de knop, als de knop één keer knippert, betekent dit dat je je in modus 1 bevindt. Twee keer knipperen betekent dat je je in modus 2 bevindt.

De motorinstellingen zijn ook in de app te regelen:

• Motor Power – verhoog of verlaag de acceleratie
  • Max Assist Speed – de snelheid waarbij de elektrische assistent stopt met de ondersteuning
  • Assist Level – hoeveel de motor je ondersteunt in verhouding tot jouw inbreng
Hoe werkt de motorassistent?

Al onze fietsen hebben een automatische elektrische ondersteuning. De fiets meet constant hoe hard je trapt en regelt met deze informatie de torsie (torque). Je kunt de motorinstellingen via de app wijzigen als je met je fiets via Bluetooth bent verbonden.

Kan ik de snelheidsbegrenzing veranderen?

Je kunt de motorinstellingen vanuit de app veranderen. De maximumsnelheid kan worden aangepast tot 35 km/u en de nominale kracht tot 350 W. Denk er wel aan dat je zelf de verantwoordelijkheid op je neemt en de verkeersregels van het land waarin je je bevindt in acht neemt.

Kan ik de actieradius van de accu veranderen?

De gemiddelde actieradius van 70 km is gebaseerd op een nominale kracht van 250 W en een Assist Mode van 25 km/u. Door de motorondersteuning te verlagen, kun je de actieradius tot 100 km verhogen.

Met volledige kracht en snelheid (350 W en 35 km/u) verlaag je de actieradius tot ongeveer 40 tot 50 km per acculading.

De verbeterde actieradius is mogelijk door de hoge kwaliteit LG accu, het lichte gewicht van de fiets en de efficiënte besturingstechnologie van de motor.

Populaire vragen

Zie meer ampler op instagram

Volg ons op Instagram @amplerbikes