Servicecenter >

Ampler App en Instellingen

Waar kan ik de app downloaden?

Download de iOS app vanuit de App Store.

Download de Android app (versie 4.3 en hoger) vanuit de Play Store.

Hoe werkt de app?

Om de rijervaring compleet op jouw wensen aan te passen, download je de Ampler Bikes app voor Android en iOS vanuit de Play Store of App Store.

Zodra je de app hebt geïnstalleerd, zet je Bluetooth aan, koppel je je smartphone en je fiets met elkaar en log je in.

Je kunt de app nu gebruiken om:

• Je ritten live te navigeren en te volgen
  • Je ritgeschiedenis in te zien
  • De motorinstellingen aan te passen
  • De app als dashboard te gebruiken
Wat zijn de Assist Modes?

Je e-bike heeft twee Motor Assist Modes, deze kun je volledig aanpassen via de Ampler Bikes app.

De fiets heeft twee standaardinstellingen:

• Normal (1) – 25 km/u, 250 W, 100%
  • Boost (2) – 25 km/u, 250 W, 150%

Je kunt tussen deze modi schakelen via de knop op de fiets of middels de app. Druk op de aan/uitknop op de fiets en hou deze iets langer ingedrukt dan normaal (tenminste 3 seconden). De knop licht oranje op. Haal je vinger van de knop, als de knop één keer knippert, betekent dit dat je je in modus 1 bevindt. Twee keer knipperen betekent dat je je in modus 2 bevindt.

De motorinstellingen zijn ook in de app te regelen:

• Motor Power – verhoog of verlaag de acceleratie
  • Max Assist Speed – de snelheid waarbij de elektrische assistent stopt met de ondersteuning
  • Assist Level – hoeveel de motor je ondersteunt in verhouding tot jouw inbreng
Hoe werkt de motorassistent?

Al onze fietsen hebben een automatische elektrische ondersteuning. De fiets meet constant hoe hard je trapt en regelt met deze informatie de torsie (torque). Je kunt de motorinstellingen via de app wijzigen als je met je fiets via Bluetooth bent verbonden.

Kan ik de snelheidsbegrenzing veranderen?

Je kunt de motorinstellingen vanuit de app veranderen. De maximumsnelheid kan worden aangepast tot 35 km/u en de nominale kracht tot 350 W. Denk er wel aan dat je zelf de verantwoordelijkheid op je neemt en de verkeersregels van het land waarin je je bevindt in acht neemt.

Kan ik de actieradius van de accu veranderen?

De gemiddelde actieradius van 70 km is gebaseerd op een nominale kracht van 250 W en een Assist Mode van 25 km/u. Door de motorondersteuning te verlagen, kun je de actieradius tot 100 km verhogen.

Met volledige kracht en snelheid (350 W en 35 km/u) verlaag je de actieradius tot ongeveer 40 tot 50 km per acculading.

De verbeterde actieradius is mogelijk door de hoge kwaliteit LG accu, het lichte gewicht van de fiets en de efficiënte besturingstechnologie van de motor.

Populaire vragen

Can I attach a trailer to my bike?
Zie meer ampler op instagram

Volg ons op Instagram @amplerbikes